Fundacion Cesar Manrique


Member Rating 5 out of 5 by Jill Russell on February 25, 2005

Cesar Manrique Museum, was once one of the artist’s impressive examples of landscape-related architecture. The house is built on the site of a lava flow from the volcanic eruptions that took place between 1730 and 1736. The two-story building, built over five very large natural volcanic bubbles or lava caves, has a floor space of 1,800m and 1,200 terraces and gardens.

The upper floor is modelled after traditional Lanzarote architecture but manages to incorporate modern and practical elements such as large windows and open spaces used as galleries for paintings and sculptures. On this floor are the main living room, sitting room, and bedroom. The basement level incorporates the five natural volcanic bubbles that Manrique connected by means of small passageways bored into the lava basalt and continued as living quarters. The cave in the centre houses an unexpected recreational area, including a pool, small dance floor, and oven, all decorated with abundant plant life. The museum tour is carefully planned for a convenient and enjoyable visit. The intention is to ensure a smooth flow through the white-washed underground passages.

Cezare Manrique Foundation
Taro de Tahiche
Lanzarote, Spain

http://www.igougo.com/review-r1171120-Fundacion_Cesar_Manrique.html

©Travelocity.com LP 2000-2009